18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Fegyveres dzsihadistákat képzett ki egy iszlámra áttért amerikai nő, húsz év börtönt kapott

2022.11.01. 21:10
Húsz év börtönnel sújtották kedden az amerikai Virginia állambeli Alexandria városának szövetségi büntetőbíróságán Allison Fluke-Ekrent, aki az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyik nőkből álló zászlóalját vezette.

Egy amerikai nő, aki egy kansasi farmon nőtt fel, áttért az iszlám hitre, majd csatlakozott az ISIS-hez Szíriában, ahol egy kizárólag nőkből álló katonai zászlóaljat vezetett. Kedden külföldi terroristacsoportnak nyújtott támogatásért ítélték húsz év börtönre – írja a National News.

Fluke-Ekren a külföldi terrorszervezetnek nyújtott támogatás bűncselekménye miatt kiszabható maximális büntetési tételt kapta.

A 42 éves kansasi nő júniusban elismerte, hogy a szíriai Rakkában, az Iszlám Állam egykori szíriai fellegvárában vezette a nőkből és fiatal lányokból álló Hatiba Nuszajbah nevű,

százfős egységet, amelynek tagjait egyebek között automata fegyverek, gránátok és robbanómellények kezelésére is kiképezte.

Saját gyermekei maximális büntetést javasoltak

Az alakulatban kapott kiképzést Fluke-Ekren egyik lánya is, aki fiútestvérével együtt a maximális büntetés kiszabását szorgalmazták az anyjuk ellen. Mindketten azt állították, hogy fizikai és szexuális bántalmazást szenvedtek el. Fluke-Ekren tagadta ez utóbbi vádakat.

A vádlott eredetileg két év szabadságvesztés kiszabását kérte, hogy felnevelhesse fiatal gyermekeit.

Az amerikai ügyészség szerint a nőkből álló, Hatiba Nuszajbah néven ismert alakulat 2017-ben alakult meg azzal a céllal, hogy az Iszlám Állam női tagjait kiképezzék arra, hogyan védekezzenek a terrorszervezet ellenségeivel szemben. Fluke-Ekren 2019 tavaszáig volt az Iszlám Állammal, ezt követően kicsempészték a szélsőségesek uralma alatt lévő térségekből.

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés is szóba került. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE  Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.