Egy ismert előadó is meghalt a szöuli halloweenbuli tragédiában

32MH4KZ-highres
2022.11.01. 06:53
Dél-Korea fővárosában sokan meghaltak, miután a halloweeni ünnepségek idején az egyik szűk utcán lökdösődés tört ki. Az áldozatok között van Lee Dzsi Han 24 éves K-pop-énekesnő és színész is.

A művész egy dél-koreai énekversenyen szerzett hírnevet magának, majd színészként is kipróbálta magát. Az őt képviselő ügynökségek vasárnap erősítették meg a halálhírét – írja a Sky News.

Az Instagramon egy fekete négyzetet posztoltak, közleményükben pedig azt írták, hogy „megszakad a szívük a hírtől”, és közölték a rajongókkal, hogy az énekes „csillaggá vált az égen, és elhagyott minket”.

A dél-koreai kormány már bejelentette, hogy segítséget nyújt a gyászoló családoknak a temetési költségek előteremtésében. Az AllKPop információja szerint Lee Dzsi Hant november első napján helyezik örök nyugalomra – olvasható a Sky News oldalán.

Kövér László is részvétet nyilvánított

Kövér László, az Országgyűlés elnöke részvétét fejezte ki Kim Dzsin Pjónak, a Koreai Köztársaság Nemzetgyűlése elnökének a szombati szöuli – halloweeni rendezvény során történt – tömegszerencsétlenség miatt vasárnap.

„Mély megrendüléssel értesültem arról, hogy egy ünnepi rendezvény során bekövetkezett szerencsétlenség 150-nél is több halálos áldozatot és több tucat sérültet követelt múlt éjjel Szöulban” – tartalmazza az MTI-hez eljuttatott levél.

„A magyar Országgyűlés nevében megerősítem, hogy Magyarország a Koreai Köztársaság mellett áll ezekben a tragikus pillanatokban” – fogalmazott Kövér László, aki őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek.

(Borítókép: ANTHONY WALLACE / AFP)