Musk után szabadon: Zuckerberg is tömeges leépítésekre készül

2022.11.07. 08:29
A Facebook anyavállalata, a Meta ezen a héten nagyszabású, több ezer embert érintő leépítésekre készül.

A Meta októberben gyenge ünnepi negyedévet zárt, emellett pedig lényegesen több költséget jósolt jövőre, ami mintegy 67 milliárd dollárral csökkentette a vállalat tőzsdei értékét, tovább növelve az idén már félbillió dolláros értékvesztést – írja a Reuters.

A nem túl biztató jövőkép többek között a cég globális gazdasági növekedésének lelassulása, a TikTokkal való versengés, valamint az Apple fejlesztéseinek is köszönhető.

Mark Zuckerberg vezérigazgató arról beszélt, hogy a Meta beruházásai várhatóan csak a következő évtizedre hozzák meg a gyümölcsüket. Addig is kénytelenek megszorításokat eszközölni, leállítani projekteket és átszervezni a csapatokat, hogy csökkentsék a költségeket.

2023-as befektetéseinket néhány kiemelten fontos területre fogjuk összpontosítani, így lesznek csapatok, amelyek jelentősen növekedni fognak, de a legtöbb csapat létszáma változatlan marad, vagy csökkenni fog

– jelentette ki Musk még október végén egy beszédében.

A Twitternél sem tétlenkednek

Múlt hét pénteken a Twittert nemrégiben megvásárló Elon Musk körlevélben tudatta több ezer dolgozójával, hogy a jövőben nem számít rájuk, ugyanis szavai szerint egy naponta négymillió dolláros veszteséget termelő cégnek nincs más választása egy ilyen helyzetben.

Nem telt el azonban sok idő, és a Twitter vezetői rájöttek, hatalmas hibát követtek el, így most szeretnék visszacsábítani dolgozóikat. Mint kiderült, egyes alkalmazottakat tévesen bocsátottak el, másokat pedig azelőtt engedtek el, mielőtt a vezetőség rájött volna, hogy a munkájuk és tapasztalatuk még értékes lehet a cég számára.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM