Elon Muskék nagyot hibáztak, most mentenék a menthetőt

32MB46E-highres
2022.11.07. 07:28
Az Elon Musk által irányított Twitter több ezer dolgozóját bocsátotta el hétvégén, ám úgy néz ki, elkapkodott döntést hoztak. Most visszacsábítanák dolgozóik egy részét, akit tévesen rúgtak ki.

Miután a Twitter pénteken elbocsátotta a cég dolgozóinak nagyjából felét Elon Musk 44 milliárd dolláros felvásárlását követően, most több tucat, állásukat elvesztő alkalmazottjukat arra kérik, hogy térjenek vissza – írja a Bloomberg.

A lapnak nyilatkozó források szerint egyes alkalmazottakat tévesen bocsátottak el, akiket most szeretnének visszahívni. Másokat azelőtt engedtek el, mielőtt a vezetőség rájött volna, hogy a munkájuk és tapasztalatuk még értékes lehet a cég számára.

A Twitter múlt héten több mint 3700 alkalmazottjától vált meg e-mailben, hogy csökkentse a költségeit az október végén lezárult felvásárlást követően. Elon Musk aznapi tweetjében arról írt, hogy nincs más választása egy olyan cégnek, amely naponta 4 millió dolláros veszteséget termel.

Minden penny számít

A hétvégén a Twitter egy új előfizetéses funkciót hozott létre. A kizárólag Apple készülékekhez készült frissítésben bizonyos országok felhasználói számára hozták létre a funkciót, akik havonta 8 dollárért (mintegy 3000 forintért) ellenőrzött, úgynevezett „kék pipás” státuszt vásárolhatnak.

A kék pipa eddig csak a magas rangú vagy befolyásos személyek és szervezetek számára volt elérhető, akik ezzel igazolhatták személyazonosságukat. A jelölést egy profil hitelességére, hivatalos minősítésére használták, és kulcsfontosságú eszközként segítette a felhasználókat a megbízható információk azonosításában a platformon.

Musk radikális választása éppen ezért felerősítheti azokat az aggályokat, miszerint bárki a kormányzati személyek, hírességek és márkák helyébe léphet, aki hajlandó havi 8 dollárt fizetni a szolgáltatásért.

A Twitter frissítése szerint a változások először csak az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon lesznek érvényesek, majd világszerte kiterjesztik a hitelességet biztosító kék pipa megvételének opcióját.

(Borítókép: Frederic J. BROWN/AFP)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM