18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kilencven rendbeli nemi erőszakban találtak bűnősnek egy férfit

2022.11.08. 21:56

A Johannesburg közelében fekvő Palm Ridge bírósága bűnösnek találta a 38 éves Nkosinathi Phakathit, aki kilenc éven át, 2012 és 2021 között követett el sok rendbeli erőszakot. Elsődleges célpontjai iskolás lányok voltak, és gyermekeket is kényszerített arra, hogy végignézzék a bűncselekményt.

Reggel és este támadt az áldozatokra, amikor iskolába vagy munkába mentek, vagy onnan jöttek. Volt, akit a saját lakásán támadott meg – írta közleményében a főügyészség (NPA) szóvivője.

148 vádpontban vallotta magát bűnösnek

„Villanyszerelőnek adta ki magát, aki a bojlert vagy más elektromos készüléket jött javítani, majd megerőszakolta a nőket” – áll a közleményben. A főügyészség szerint az áldozatok többsége iskolás gyermek volt. A legfiatalabb áldozata kilenc-, a legidősebb negyvennégy éves.

Nkosinathi Phakathi a Johannesburgtól keletre fekvő Ekurhuleniben és környékén követte el a bűncselekményeket 2012 és 2021 között. Tavaly márciusban fogták el, amikor megpróbált visszatérni az egyik áldozata otthonába. A rendőrök lábon lőtték, a lábát azóta amputálták.

A vádlott a múlt héten 148 vádpontban vallotta magát bűnösnek. Ezután a 90 rendbeli erőszak mellett 43 rendbeli emberrablásban és négy rendbeli lopásban is bűnösnek találták. A büntetést várhatóan december elején közlik az elítélttel.

Az államnak szándékában áll arra kérni a bíróságot, hogy olyan büntetést szabjon ki, amely erős üzenetet hordoz, a nemi erőszakkal kapcsolatos bűncselekményeket nem fogjuk eltűrni

– idézte a szóvivő szavait az MTI.

A keddi ítélet egy héttel Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök kijelentése után történt, aki szerint a nemi erőszakot kell az országot sújtó legsúlyosabb „világjárványnak” tekinteni.

A rendőrség adatai szerint a szexuális bűncselekmények száma 13 százalékkal nőtt 2017–2018 és 2021–2022 között, a nőgyilkosságok száma pedig 52 százalékkal nőtt az idei éve első hónapjaiban a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva.

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.