Bear Grylls expedíciót indított egy holttest felkutatására

9R342L-highres
2022.11.09. 12:40

Michael Matthews, aki Spencer Matthews testvére, 1999-ben, 22 évesen hegymászóbalesetben halt meg, alig néhány órával azután, hogy a valaha élt legfiatalabb britként meghódította a világ legmagasabb csúcsát. A korábbi rekordot egy évvel korábban maga Bear Grylls állította fel, aki 23 évesen jutott fel a csúcsra.

Bear Grylls, a túlélés mestere elárulta, hogy tagja volt annak a csapatnak, amely megpróbálta megkeresni Pippa Middleton sógorának holttestét.

Volt egy expedíciónk az Everesten, hogy megpróbáljuk megtalálni egy jóbarátom testvérének holttestét, aki egy évvel az én ottlétem után mászott fel, de soha nem találták meg

– mondta Bear Grylls a Mirror szerint. Hozzátette, volt egy csapatuk, amely körülbelül tíz nepáli férfiból és néhány nyugati hegymászóból állt.

Találtunk egy holttestet. Nem Michaelé volt, hanem egy nepáli hegymászóé. Tényleg megpróbáltuk

– mondta.

Az év elején jelentették, hogy Michael bátyja, Spencer Matthews dokumentumfilmet készít a tragédiáról, és a család többi tagjának támogatását is megkapta.

Bár a Matthews család soha nem tudta megtalálni Michael holttestét, van egy vezető, aki úgy véli, ismeri a végső nyughelyét. Az elhunyt Michael Matthews tapasztalt hegymászó volt, korábban meghódította a Kilimandzsárót, valamint megmászta a Pireneusokat és a svájci Alpokat is. Halálakor ő volt a 162. ember, aki meghalt az Everesten. Halála feltehetően nem sokkal azután következett be, hogy elérte a csúcsot. Akkor szakadt el a csoportjától, amikor a társai megkezdték az ereszkedést.

Állítólag egy óránként 161 kilométeres széllel járó vihar csapott le a csoportra, ami a hegymászó elszakadásához vezetett.

(Borítókép: Bear Grylls 2021-ben. Fotó: Paul Ellis / AFP)