Földrengés volt Japánban

2022.11.14. 13:57
Japán középső részén 6,1-es erősségű földrengést mértek hétfőn. A meteorológiai szolgálat az ország keleti részén abnormális szeizmikus intenzitásnak nevezett jelenséget állapított meg.

A japán meteorológiai szolgálat közlése alapján Fukusima és Ibaraki prefektúrákban lehetett a legerősebben érezni a földmozgást. A rengés helyi idő szerint délután 5 óra 9 perckor történt Mie prefektúra partjaitól mintegy 350 kilométerre. Nem adtak ki szökőárriasztást.

A meteorológiai szolgálat az ország keleti részén abnormális szeizmikus intenzitásnak nevezett jelenséget állapított meg: távoli epicentrumból, a csendes-óceáni lemezből érkezett, amely Japán közelében bukik a másik kőzetlemez alá, és ereje nem gyengült. Tokióban is érezni lehetett a rengéseket.

A japán vasúttársaság közölte, hogy a földmozgás miatt ideiglenesen felfüggesztették a Sinkanszen nagy sebességű vonatok közlekedését Sin-Fudzsi és Nagoja állomás között – számolt be az MTI.

A múlt héten Magyarország több településén is földrengést jeleztek a műszerek. Mint kiderült, a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium eszközei egy Tongában bekövetkezett, 7,3-as erősségű földmozgást észleltek. Emellett Nepálban és Olaszországban is földrengés volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport