Elon Musk a Twitter dolgozóinak: Ha nem dolgoztok keményen, kereshettek új melót

32M87KF-highres
2022.11.16. 15:07
A Twitter új tulajdonosa, Elon Musk szerdán ultimátumot adott a népszerű közösségimédia-platform alkalmazottainak: tengerentúli idő szerint csütörtökön 17 óráig dönthetik el, hogy az új, „keményvonalas” Twitter részesei akarnak-e lenni. Ha nem kívánnak részt venni a folyamatban, három hónapos végkielégítéssel elbocsátják őket.

„Ahhoz, hogy a jövőben létrehozzuk az áttörést jelentő Twitter 2.0-t, és sikeresek legyünk a versenytársainkkal szemben, rendkívül keményen kell dolgoznunk – írta Musk a cég munkatársainak kiküldött levélben, amelyet minden egyes munkavállaló megkapott. – Ez azt fogja jelenteni, hogy hosszú órákat kell dolgozni nagy intenzitással. A kivételes teljesítmény lesz az alapkövetelmény” – tette hozzá a világ egyik leggazdagabb üzletembere.

A levélben, amely a CNN birtokába jutott, Elon Musk kifejtette, hogy a Twitter „sokkal inkább mérnökközpontú” lesz, mint korábban, majd ultimátumot adott a munkatársaknak. „Ha biztos vagy benne, hogy az új Twitter részese akarsz lenni, akkor kattints az alábbi linkre, ahol igennel válaszolsz” – irányítja a munkatársakat egy online űrlapra.

Aki ezt keleti parti idő (ET) szerint csütörtökön 17:00 óráig nem teszi meg, azt háromhavi végkielégítéssel elbocsátják. Az emlékeztetőről elsőként a The Washington Post számolt be.

A CNN szerint Elon Musk összeütközésbe került a Twitter alkalmazottaival a vállalat irányítására vonatkozó víziói miatt. Mint ismert, az üzletember a Twitter megvásárlása után több vezetőt is kirúgott.

„Bármilyen döntést is hozol, köszönöm a Twitter sikeréért tett erőfeszítéseidet” – írta a levél végén Elon Musk.

(Borítókép: Elon Musk 2022. október 26-án. Fotó: Odd Andersen / AFP)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM