18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A halálra késelt lány a bíróság szerint öngyilkos lett

2022.11.17. 12:46
Ellen Greenberg 27 éves tanárnőt húsz késszúrással – amelyek közül tízet a hátába kapott – találták meg a lakásában, ám a bíróság szerint öngyilkosság történt. Családja azért küzd, hogy hatályon kívül helyezzék a philadelphiai orvosszakértő véleményét.

Több mint egy évtizede már, hogy a hússzor megszúrt Ellen Greenberg családja próbálja megváltoztatni a bíróság ítéletét. A 27 éves nőt zúzódásokkal és késszúrásokkal a testén találták meg lakásán. A vérben tocsogó padló, az elmozdított holttest és a koponyáján lévő több szúrt seb ellenére a nyomozók nem találtak dulakodásra utaló nyomokat.

Dr. Marlon Osbourne, a philadelphiai orvosszakértői hivatal korábbi patológusa a sérülések alapján először gyilkosságnak minősítette a halálesetet, majd a városi rendőrséggel való egyeztetés után visszatáncolt, és öngyilkosságra módosította a halál módját.

Jogi útra terelnék az ügyet

A fellebbviteli bíróság a héten meghallgatta a polgári peres eljárás érveit, és később dönt arról, hogy bírósági tárgyalásra kerülhet-e sor. Mindkét fél ügyvédjei kedden ismertették álláspontjukat a Commonwealth bíróság háromtagú tanácsa előtt – írja a New York Post.

Visszafogottan, de optimisták vagyunk afelől, hogy a testületi döntés szerint bíróság elé kerülhet az ügy, és igazságot tudunk szolgáltatni

– mondta el Joe Podraza, Greenberg szüleinek ügyvédje, aki szerint hat hónapon belül döntés születhet.