Bíróság elé áll a vadász, aki megölt egy fát vágó férfit, mert vaddisznónak hitte

2022.11.17. 21:36
Emberölés vádjával bíróság elé állt a vadász, aki lelőtt egy férfit Franciaországban, miután összetévesztette egy vaddisznóval.

A 25 éves Morgan Keane-t mellkason lőtték, amikor két évvel ezelőtt a délnyugat-franciaországi Toulouse-tól északra fekvő faluban lévő otthona előtt fát vágott.

A vadász, a 35 éves Julien Féral csak hat hónappal a tragédia előtt szerezte meg a vadászengedélyét, és elismerte, hogy nem ismerte a környéket. Az 51 éves Laurent Lapergue, aki a vadászatot szervezte, szintén emberölés miatt áll bíróság előtt.

Morgan Keane megölése óta két másik civilt is lelőttek vadászok. A vádirat szerint Keane éppen fát vágott a magánterületén, a Calvignac melletti Garrigues nevű helyen délután fél öt körül, amikor Féral, abban a hiszemben, hogy vaddisznóra célzott, 75 méter távolságból egy Remington puskával halálos találatot mért rá – írja a Guardian.

A vádlott érvényes fegyvertartási engedéllyel és friss vadászati engedéllyel rendelkezett, és azt mondta a rendőrségnek, hogy a sógorával együtt csatlakozott a vadászathoz, de nem ismerte a területet, és nem tudta, hogy annak mely részei tartoznak magánterülethez.

Elmondása szerint egy mezőn állt, ahol nem látott se autót, se lakást, se embert, majd reccsenést hallott, és megpillantott egy vaddisznót, amely megfordult, és berohant az erdőbe. Amikor mozgást észlelt a közelben, elmondása szerint ismét lőtt, feltételezve, hogy az a vaddisznó volt – viszont embert talált el.