Elon Musk közvélemény-kutatást indított Donald Trumpról

2022.11.19. 09:35
Elon Musk pénteken késő este Twitter-szavazást indított, amelyben arra kérte követőit, hogy szavazzanak arról, visszaállítsa-e Donald Trump volt amerikai elnök fiókját a platformon. Az első eredmények szerint nagyjából 60 százalék szavazott igennel.

A volt amerikai elnök ellen eljárást indított az igazságügyi minisztérium, melynek eredménye, hogy egy szövetségi bíró a következő ítéletet hozta:

Donald Trump volt elnök aláírta a 2020-as választások eredményeit megtámadó jogi dokumentumokat, amelyek olyan választási csalásra vonatkozó állításokat tartalmaztak, amelyekről maga is tudta, hogy hamisak.

Szavazásra bocsátotta Donald Trump Twitter-fiókjának tiltását

A Donald Trump visszahelyezéséről szóló szavazáshoz Elon Musk egy latin kifejezést használt: Vox Populi, Vox Dei, ami azt jelenti, hogy „a nép hangja Isten hangja”. A szavazás 24 órán át volt elérhető, és a szavazatok 60 százaléka támogatta a fiók korlátozásának feloldását – írja a Guardian.

Még májusban közölte, hogy vissza fogja vonni a korlátozást a Twitterről. Trump fiókját a 2021-es amerikai Capitolium elleni támadás után függesztették fel.

Musk döntése, miszerint a Twitter felhasználóitól kér útmutatást arról, hogy kik legyenek a platformon, része a vállalat hatalmas átszervezésének, beleértve a tömeges elbocsátásokat is.

Donald Trump a héten jelentette be, hogy 2024-ben újra indul az Egyesült Államok elnöki tisztségéért.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM