Kiderültek a részletek a virginiai lövöldözésről

2022.11.23. 20:11
Kedd este lövöldözés volt egy Virginia állambeli bevásárlóközpontnál. Mint kiderült, a Walmart egyik vezetője nyitott tüzet az alkalmazottakra, hat ember vesztette életét. Joe Biden amerikai elnök szerint „ideje nagyobb lépéseket tenni”.

Mint arról beszámoltunk, kedd este többen meghaltak egy lövöldözésben egy Virginia állambeli Walmart bevásárlóközpontnál. Az incidensről szóló bejelentés nem sokkal este 10 óra után érkezett a rendőrséghez, amely nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

A Reuters legfrissebb értesülése szerint

hat ember vesztette életét, és kiderült, hogy az elkövető  a virginiai Walmart egyik vezetője volt.

Az egyik szemtanú azt állítja, a lövöldöző bement egy pihenőszobába, tüzet nyitott a munkatársaira, majd magával is végzett. A Walmart egyik alkalmazottja az ABC Good Morning America című műsorában azt mondta, a főnöke belépett a szobába, és egyszer csak elkezdett lövöldözni. Nem szólt előtte egy szót sem.

Joe Biden amerikai elnök szerdán „egy újabb szörnyű és értelmetlen erőszakos cselekménynek” nevezte a lövöldözést.

Most még több olyan asztal lesz országszerte, ahol üres lesz a szék ezen a hálaadáson. Nagyobb lépéseket kell tennünk

– mondta egy nyilatkozatában, megemlítve a hónap elején történt lövöldözést, amely következtében a Virginiai Egyetem három diákja meghalt. 

A kedd esti támadás néhány nappal azután történt, hogy egy fegyveres szombat este tüzet nyitott egy melegbárban az amerikai Colorado államban, öt embert megölt, valamint 18-at megsebesített.