Elon Musk folyton Elon Muskot idézi a zsenialitásáról

GettyImages-1270402004
2022.11.24. 17:07
118 millióan követik Elon Muskot, az új Twitter-tulajdonost a közösségi oldalán. Gyakran szól hozzá mások bejegyzéseihez, de olykor saját magával is elbeszélget a Twitteren.

Amikor az FTX Group november közepén összeomlott, Elon Musk hozzászólt a vállalat kriptovalutákról közzétett bejegyzéséhez. „Ahogy már korábban is mondtam, ne fogadjatok a kriptókra!” – állt a Twitter-üzenetben, és azt javasolta a vállalkozóknak, hogy inkább teremtsenek valódi értéket azzal, hogy figyelnek az embertársaikra. Elon Musk ezután egyetértett a hozzászólással: „Pontosan” – válaszolta saját bejegyzésére.

Egy Musk University nevű fiók azt hangoztatja, hogy megvédi a „tudatosság fényét” azáltal, hogy Elon Musk mondatait idézi a Twitteren. Elon Musk rendszeresen egyetért a rajongói fiókok és saját maga bejegyzéseivel – ilyen például az Elon's Wisdom és az Elon Musk Quotes – írja a  Bloomberg .

Rendszeresen kedveli saját gondolatait

Az elmúlt hónapokban Elon Musk több mint egy tucatszor kedvelte saját gondolatait, amikor a menedzsmentfilozófiáját osztotta meg. Egy bejegyzése, amivel egyetértett, arról szólt, hogy saját maga végzi el a nehéz munkát, mert nincs olyan ember, aki olyan jól tudná csinálni, mint ő. Gyakran kedveli a rajongók posztjait is, amelyekben az ő idézetei szerepelnek, mintha bibliai igeversek lennének.

Musk hajlama, hogy ezekkel az idézetmegosztókkal beszélget a Twitteren, szórakoztató lenne, ha ennek az álfiókok és robotok létrehozása nem sodorta volna a Twittert egy önpusztító irányba.

Október 27-e óta, mióta átvette a Twitter irányítását, Elon Musk az amerikai elnökválasztásra és a követőire koncentrált. Legutóbb a Twitter felhasználóit bízta meg, hogy szavazással döntsenek arról, hogy újra aktiválja-e Donald Trump volt elnök fiókját.

Ez azért volt érdekes döntés, mert maga Elon Musk többször hangoztatta, hogy a Twitter felhasználói bázisa nagyrészt hamis fiókokból áll.

(Borítókép: Elon Musk 2020. szeptember 3-án. Fotó: Maja Hitij/Getty Images)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM