Kanye West ellen indít vizsgálatot az Adidas

GettyImages-1205196725
2022.11.26. 11:02

A cég közleményében azt írja, nem tudják, hogy a névtelen levélben érkezett vádak megalapozottak-e, de mindenesetre komolyan veszik azokat és egy független vizsgálat során próbálják meg kideríteni, mi igaz közülük. Az intézkedés azután történt, hogy a Rolling Stone magazin részletesen beszámolt, Kany West miként tartotta félelemben és zaklatta kollégáit.

Állítólag még volt feleségéről, Kim Kardashienről is mutogatott a dolgozóknak meztelen fotókat. A magazin írt a névtelen levélről, amelyben azt is felróják, hogy a sportszergyártó közép- és felsővezetői gyakran hunytak szemet a muzsikus kirívó viselkedése felett.

Arról már korábban is érkeztek jelzések, hogy a divatmárkájánál dolgozókkal szemben gyakran viselkedett megengedhetetlenül, zaklatta a női alkalmazottakat és teremtette meg a félelem légkörét a munkahelyen. 

Már korábban is voltak viselkedési problémái

Többen beszámoltak egy 2017-ben történt esetről, amikor Kínába utazott, hogy megnézze a legújabb Yeezy sportcipőjének az elkészült próbadarabját. Amikor megpillantotta a cipőket, magából kikelve elkezdett ordítani, hogy ez hol van az általa megálmodottaktól, majd az egyik nő vezetőjének mondott nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket. A bemutatóteremben jelenlévő Adidas-vezetők meg sem mukkantak és szóvá sem tették viselkedését. 

A névtelen levélben feltárt múltbéli esetek érdekes módon azért kaphattak komolyabb figyelmet, mert nemrégiben neveztek ki új vezérigazgatót az Adidasnál. Vélhetően a leírtak nem állhatnak messze a valóságtól, mert a rapper kínos viselkedése már jó ideje köztudott a vállalat minden szintjén, csak eddig senki nem mert lépni, vélhetően üzleti megfontolásokból.

Mára azonban egyértelművé vált, hogy Kany West személye káros és terhes az Adidas és jónéhány más, vele együttműködő divatmárka számára, ezért a további eszmei kár elkerülése érdekében inkább nyilvánosan lépnek, hogy végérvényesen lezárják a kapcsolatot.

(Borítókép: Kanye West 2019. február 9-én. Fotó: Rich Fury / Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport