Itt az újabb jel, valami nem stimmel Vlagyimir Putyinnal

2022-11-28T120111Z 1571467396 RC2ZUX9D0IZW RTRMADP 3 RUSSIA-KAZA
2022.11.29. 16:19
Ismét felerősödtek a Vlagyimir Putyin egészségi állapotáról szóló pletykák, miután az orosz vezető lába természetellenes módon rángatózott, amikor az államfő kazah kollégájával, Kaszim-Zsomart Tokajevvel találkozott.

A Kremlben már legalább egy éve keringenek pletykák arról, hogy az orosz elnök hasnyálmirigyrákban, Parkinson-kórban vagy esetleg mindkettőben szenved, az orosz biztonsági szolgálatokon belülről kiszivárgott új információk szerint egészségi állapota pedig folyamatosan romlik – írja a Daily Star.

Korábban a Mirror arról írt, hogy állítólag már a családja is aggódik Vlagyimir Putyin állapota miatt, akit állandó köhögési rohamok és szűnni nem akaró hányinger gyötör.

A lap szerint ezek a tünetek arra utalnak, hogy az orosz államfő egészségi állapota gyorsan romlik. Az elmúlt hónapokban Vlagyimir Putyin nyolc kilogrammot fogyott – írta a brit kiadvány, amely forrásként a General SVR Telegram-csatornáját idézte, amelyet a hírek szerint az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat volt altábornagya szerkeszt.

Egyes források szerint rákkal küzd az orosz elnök

Májusban az egyik oroszellenes Telegram-csatorna azt állította: testdublőröket helyeztek készenlétbe, hogy szükség esetén helyettesítsék Vlagyimir Putyint, miközben az elnök műtéten esik át.

Az államfő egészségi állapotával kapcsolatos mendemondák áprilisban merültek fel először, amikor elég rossz bőrben volt a belorusz elnökkel folytatott találkozó során. Ezt követte egy orosz oknyomozóújságíró-csoport jelentése, amely szerint Vlagyimir Putyint négy év alatt több tucatszor kereste fel egy ráksebész.

A Kreml szerint ugyanakkor semmi valóságalapja nincs azoknak a híreszteléseknek, miszerint Vlagyimir Putyin beteg lenne. Dmitrij Peszkov szóvivő határozottan állította, hogy az orosz elnök egészségi állapota rendben van.

Sir Richard Dearlove, az MI6 egykori vezetője korábban kijelentette, hogy szerinte Vlagyimir Putyin egy éven belül távozik a hatalomból.

(Borítókép: Vlagyimir Putyin Kaszim-Zsomart Tokajevvel 2022. november 28-án Moszkvában. Fotó: Sputnik / Mihail Klimetyev / Reuters)