18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Cementtel teli dobozban rejtegette halott kislányát egy argentin nő

2022.12.01. 15:37

A rendőrség Milagros Nazareth Martin holttestét fedezte fel Buenos Airesben, miután az aggódó édesapa felvette velük a kapcsolatot, mert hónapok óta nem látta. A kislány anyját, Vanesa Mansillát emberöléssel vádolják. Helyi értesülések szerint először az apának mondta el, hogy az otthonukban uralkodó rossz életkörülmények miatt szociális gondozásba akarja adni a gyermeket.

Amikor a rendőrök házkutatási paranccsal megjelentek a család házánál, a nő elismerte, hogy a lánya halott, de azt mondta az intézkedőknek, hogy azért nem szólt a hatóságoknak, mert megijedt, és nem tudta, mit tegyen. Attól tartott, hogy a másik két – egy három és egy hétéves – gyermekét elveszik tőle, ezért 

a halott kislány testét egy zsákba tette, melyet aztán fadobozba helyezett. Utóbbit egy közeli építkezésről elhozott cementtel töltötte meg

– írja a Sky News.

A fadobozt – a benne lévő holttesttel – éjjeliszekrényként használta a hálószobájában

– mondta az egyik nyomozó a Telam helyi hírügynökségnek.

A vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy Milagros – aki régóta beteg volt – légúti fertőzésben halt meg. A gyermek korábban légcsőmetszésen esett át, és orr-gyomorszondát ültettek a szervezetébe.

Az igazságügyi szóvivő tájékoztatása szerint eddig nem érkeztek hozzájuk nemi erőszakkal kapcsolatos panaszok, észrevételek az üggyel kapcsolatban. A már említett nyomozó azt nyilatkozta: az anya először a rokonainak mondta el, hogy a lánya meghalt.

Az édesanya elárulta a nyomozóknak, hogy a szörnyű eset egy délután történt, miután megfürdette gyermekeit. A nő saját elmondása szerint lepihent, majd amikor felébredt, odament a kislányhoz, aki akkor már halott volt. Azt mondta, úgy talált rá, hogy nyáladzott a szája.

Helyi sajtóhírek szerint Milagros két testvérét a nagymamájuk gondjaira bízták.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101 telefonszámon.