Patkánycárt neveznek ki New Yorkban, álomfizetés vár rá

2022.12.04. 10:50
New Yorkban patkányok ellen dolgozó embert keresnek rágcsálómentesítési igazgató titulussal meghirdetett pozícióra. 170 ezer dollár is lehet a vállalkozó szellemű jelentkező jussa.

A New York-i patkányok figyelmeztetést kaptak. Hamarosan új seriff lesz a városban. Eric Adams polgármester hivatala „rágcsálómentesítési igazgatót” keres. „Az ideális jelölt rendkívül motivált és kissé vérszomjas” – olvasható a héten feladott álláshirdetésben.

Akit a szerepre választanak, akár 170 ezer dollárt (66 119 800 forint) is kereshet évente. A leírás szerint ez egy „állóképességet igénylő, éjjel-nappal tartó munka”, amelyhez a városlakóknak kalandvágyó hozzáállással, ravaszsággal és bevállalós természettel kell rendelkezniük.

A feladatok közé tartozik a patkányok elleni védekezési stratégiák kidolgozása, a városi ügynökségek projektjeinek és szakpolitikai kezdeményezéseinek irányítása, valamint a gyakorlati irtási technikákkal való élvonalbeli vezetés.

Hemzsegnek a patkányok, minden negyedik lakosra jut egy

„A patkányok utálni fogják ezt az álláshirdetést, de 8,8 millió New York-i és a városvezetés készen áll arra, hogy Önnel együtt dolgozzon a patkánypopuláció csökkentése, a tisztaság növelése és a pestis megelőzése érdekében” – hirdeti a munkakör leírása.

Ez a legújabb fejlemény a patkányok elleni küzdelemben, amely októberben kezdődött, miután a város rágcsálóállományának megfékezésére tett korábbi erőfeszítések vegyes eredményeket hoztak – írja a BBC.

Más intézkedések közé tartozott az utcák egészére kiterjedő tárolóedények telepítése, a szemétkirakás időpontjának megváltoztatása és a kártevők ellen védett, strapabíró szemeteszsákokra vonatkozó szabályok meghatározása. A patkányok észlelése az elmúlt években az egekbe szökött, a város ügyfélszolgálati telefonszámára érkező panaszok száma 2019-hez képest 67 százalékkal nőtt.

Becslések szerint kétmillió patkány bóklászik a város utcáin és aluljáróiban, vagyis körülbelül minden negyedik New York-i lakosra jut egy.

Egy új jelentés a 2021-es amerikai lakásfelmérés adatain alapul, amely szerint New York City a harmadik helyen áll a legtöbb rágcsálót észlelő nagy amerikai metropoliszok között. A soha nem alvó várost Boston és Philadelphia előzi meg.  • Hírek
  • Hírek