Hatan meghaltak egy szibériai gázrobbanásban

2022.12.05. 10:39
Gázrobbanás történt egy ötszintes lakótelepi sorház egyik épületében a nyugat-szibériai, Hanti- és Manysiföldön található Nyizsnyevartovszk központjában vasárnap este. A balesetben hat ember meghalt.

A helyi hatóságok arról számoltak be, hogy a romok alatt még mindig lehetnek emberek. Natalja Komarova regionális vezető a Rosszija 24 tévécsatornán azt nyilatkozta: hét ember hollétéről nem sikerült megbizonyosodni. Hozzátette, hogy a törmelékek eltávolítása nélkül nem lehet megállapítani, hogy ezek az emberek életben vannak-e még.

A médiában közölt fényképek, valamint a hatóságok tájékoztatása szerint a detonáció következtében az épület megroggyant, a ház első, második és harmadik szintjének födéme megroppant, de fennáll további omlások veszélye is.

A városvezetés arról számolt be, hogy tizenhárom embert ideiglenes szálláson, további kilencet pedig rehabilitációs központban helyeztek el. A kiadott közlemény szerint szállodában is foglaltak szobákat a sérültek számára.

Oroszországban viszonylag gyakoriak a hasonló balesetek, mivel az infrastruktúra nagy része még a szovjet időkből származik, és a biztonsági intézkedéseket elhanyagolják.