Robbanás volt a La Manche csatorna egyik szigetén, egy ember meghalt

2022.12.10. 14:52
Többen eltűntek egy robbanást követően a La Manche csatorna Jersey szigetén − közölte a helyi rendőrség szombaton a Twitteren.

A szombat reggeli robbanás után továbbra is keresnek számos helyi lakost. A sürgősségi szolgálatok a helyszínen dolgoznak, elkezdték a felszíni kutatást – olvasható a jersey-i rendőrség Twitterre írt közleményében.

Egy megerősített haláleset történt – közölte Robin Smith, Jersey rendőri vezetője egy videófelvételen, melyet az ITV csatorna tett közzé az interneten.

Jersey szigete a brit korona tulajdona, saját pénzügyi és jogrendszerrel, valamivel több mint 100 ezren lakják.

A rendőrség korábban azt közölte, lakóingatlanokban történt balesethez hívták őket. Az út, amelyet megneveztek, a sziget fővárosa, St. Helier kikötője közelében található − közölte az MTI. 

A helyszín még mindig nagyon veszélyes

Körülbelül 12 embert eltűntként tartanak nyilván, kettőt pedig kórházban kezelnek, miután a St. Helier-i Pier Roadon történt robbanás bekövetkezett − írta meg a BBC. A keresés folyamatban van, és Robin Smith rendőrfőnök elmondta, hogy várhatóan napokig eltart majd.

A helyszín nagyon veszélyes az összes munkatársunk számára. Nem tudom pontosan, hány lakás semmisült meg, de van egy háromszintes épületünk, amely teljesen összeomlott. Gyakorlatilag úgy néz ki, mint egy palacsinta

− fogalmazott. 

A katasztrófavédelem szerint a robbanás okozta tüzet eloltották.