Meghalt három kisfiú, miután beszakadt alattuk a jég Angliában

2022.12.12. 13:54
Egy nyolc-, egy tíz- és egy 11 éves fiú meghalt, miután beleesett egy jeges tóba Solihullban, míg egy negyedik, hatéves fiú életéért még mindig küzdenek.

A baleset a Londontól 180 kilométerre északnyugatra fekvő közép-angliai Solihull városában történt. A helyi tűzoltóság vasárnap esti beszámolója szerint sokan rámerészkedtek a Babbs Mill nevű, helyi mesterséges tó jegére, amely azonban nem bírta el annyi ember súlyát, és beszakadt alattuk. Négy fiatalt kritikus állapotban vittek kórházba, miután megállt a szívük a jeges vízben.

A rendőrség közölte, hogy a tó átkutatása folytatódik annak megállapítására, hogy más is a vízbe esett-e, miután a jelentések szerint akár hat gyermek is érintett, és hárman életüket vesztették.

A rendőrség speciális búvárai vasárnap késő este fáklyafényben merültek a víz alá, és felszínre hoztak egy nyolc-, egy tíz- és egy 11 éves fiút, akik nem élték túl a balesetet – írja a Daily Mail.

Két 12 év alatti gyermek játszott a jégen, amikor az megrepedt alattuk. Ez arra késztette barátaikat, hogy a tóra szaladjanak, és megpróbáljanak segíteni nekik, de a szemtanúk szerint ők maguk is bajba kerültek.

Az Egyesült Királyságban uralkodó fagyos hőmérséklet közepette óvatosságra intették az embereket a tavak közelében.

A közeli Szent Antal általános iskola bejelentette, hogy hétfőn zárva tart, mivel diákjai érintettek a balesetben.