Meghalt a világ legnagyobb állatkereskedésének tulajdonosa

2022.12.15. 16:02
Hatvanhét éves korában váratlanul meghalt a világ legnagyobb állatkereskedésének tulajdonosa, a német Norbert Zajac – közölte a férfi duisburgi vállalkozása.

A duisburgi állatkereskedés tulajdonosa kedden halt meg. Norbert Zajac hétköznapi és egzotikus állatokról készített videóival rövid idő alatt rendkívül népszerűvé vált az állatbarátok körében. YouTube-csatornájának közel háromszázezer feliratkozója van.

Az MTI beszámolója szerint Zajac 13 ezer négyzetméteres duisburgi üzletében rendszeres vendégek voltak a tévéstábok. A bolt a Guinness rekordok könyvébe is bekerült a világ legnagyobb állatkereskedéseként.

A férfi az állatvédők körében azonban korántsem volt kedvelt személyiség, mert ritka egzotikus állatokkal és kiskutyákkal is kereskedett. A Német Állatvédők Szövetsége azért bírálta, mert szerinte túlságosan egyszerűnek tüntette fel a szokatlan állatok tartását. Zajac visszautasította a vádakat, és azzal védte meg magát, hogy kizárólag részletes konzultáció után adja el a ritka állatokat vevőinek.

A világ legnagyobb állatkereskedésében háromezer különböző állatfajt árulnak, mintegy 250 ezer állat él a hatalmas boltban.

„Drága Norbertünk sajnos nagyon hirtelen és váratlanul meghalt. Nem tudjuk elhinni, ami történt, és nagyon szomorúak vagyunk. Norbert világa tovább fog élni, ő is így szerette volna”

– írják a bolt Facebook-oldalán.

A duisburgi üzlet irányítását Norbert Zajac felesége veszi át.