Robbanás volt egy berlini szállodában, 100 tűzoltó sietett a helyszínre

akvárium
2022.12.16. 08:04
A berlini Radison Hotelben található világ legnagyobb hengeres akváriuma előbb megrepedt, majd felrobbant, ennek következtében hatalmas mennyiségű víz árasztotta el a szállodát. A mentőszolgálat munkatársai azonnal a helyszínre siettek, írja a Bild.

A segélyhívás reggel 6 óra körül érkezett. A nagy, henger alakú edény szó szerint összetört, a víz a halakkal együtt egészen az utcáig hömpölygött. Egy feltételezett vendég a Twitteren osztotta meg a felrobbant akváriumról készült videót. A szálloda hallja tele van törmelékkel, az akváriummal szemben lévő nyílásból víz ömlik a padlóra, jelentette a szemtanú.

A tűzoltóság száz fővel vonult ki a szállodához. A berlini közlekedési központ a Twitteren közölte, hogy az utcát, ahol az akváriummal rendelkező szálloda található, azonnal lezárták. „Rendkívül sok víz borítja az úttestet. Egyelőre nem világos, mi idézte elő az incidenst” – közölte a központ.

A tűzoltóság szóvivője a dpa német hírügynökségnek elmondta, hogy ellenőrzik, vannak-e sérültek. Azt is ellenőrizni kell, hogy a mélygarázsban mekkora károk keletkeztek.

A hatalmas, henger alakú akvárium 16 méter magas, és mintegy 1500 trópusi halat tartalmaz. A turistalátványosságot a látogatók panorámafelvonó segítségével tekinthetik meg közelebből.

(Borítókép: Fabrizio Bensch / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport