Tömegverekedés volt egy londoni koncerten, meghalt egy nő

2022.12.17. 18:14
Belehalt sérüléseibe szombaton egy nő, akit válságos állapotban vittek kórházba egy koncertről Londonban. Az esemény helyszínére több százan akartak bejutni jegy nélkül, aminek következtében sokan zúzódásos sérüléseket szenvedtek.

Csütörtök éjszaka több százan akartak bejutni jegy nélkül egy koncertre a londoni O2 Brixton Academybe, a tülekedést követően négy embert válságos állapotban szállítottak kórházba.

A kelet-londoni Newhamben élő, 33 éves Rebecca Ikumelo kórházban halt meg szombat reggel – idézte a londoni rendőrséget a BBC hírportálja. Egy 21 és egy 23 éves nő továbbra is válságos állapotban van.

A O2 Brixton Academy koncerthelyszín mély szomorúságról írt a halálhír hallatán. London polgármestere, Sadiq Khan a Twitteren azt írta, összetört a szíve Rebecca Ikumelo halálhírét hallva, és a városháza együttműködik a hatóságokkal, hogy „biztosítsa, soha többé ne történhessen ilyen.

A tülekedésben összesen tíz ember sérült meg. A járókelők által készített felvételeken több száz fős tömeg látható a koncertterem előtt, ahogy rengeteg ember próbál betolakodni a bejáraton. A közlemény szerint többen zúzódásos sérüléseket szenvedtek, közülük két embert a helyszínen láttak el a mentők, nyolc embert pedig kórházba szállítottak, négyet közülük válságos állapotban.

Az esetről számtalan felvétel kering a Twitteren: