Az iraki rendőrség több tagjával végeztek szélsőségesek

2022.12.18. 15:40
Az iraki rendőrség legalább hét tagjával végeztek, és kettőt megsebesítettek vélhetőleg az Iszlám Állam terrorszervezet szélsőségesei egy támadásban vasárnap.

A dzsihadisták egy rendőröket szállító furgonra csaptak le a Kirkukhoz közeli Salal al-Matarban – mondta el egy biztonsági forrás.

A szélsőségesek először felrobbantottak egy pokolgépet, majd fegyveres támadást indítottak. 9 rendőr meghalt, miközben a biztonsági erők egy támadót megöltek, a többiek ellen pedig hajtóvadászatot indítottak. Egy bagdadi belügyi tisztségviselő is megerősítette az incidensről szóló értesüléseket – írja az MTI. Frissítés: Az akciót utóbb az Iszlám Állam magára is vállalta

Az Iszlám Állam 2014-ben jelentős területeket foglalt el Irakban és Szíriában, és csak nagy nehézségek árán sikerült felszámolni a rémuralmukat. A bagdadi kormány 2017-ben jelentette be, hogy legyőzte a dzsihadistákat.

A szélsőségesek ennek ellenére Irak számos területén tevékenyek, és még mindig képesek rendszeres támadások végrehajtására. Egy friss ENSZ-jelentés szerint az Iszlám Államnak 6-10 ezer harcosa maradhatott Irakban és Szíriában.