Eldőlt a szavazás, Elon Musknak le kell mondania

GettyImages-1175368064
2022.12.19. 13:17
A Twitter felhasználói szavaztak arról: szeretnék-e, hogy Elon Musk lemondjon Twitter-vezérigazgatói posztjáról. A voksolók 57,5 százaléka igennel szavazott, és Musk korábban azt ígérte, hogy tartja magát a szavazás eredményéhez.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Elon Musk vasárnap szavazást indított a saját lemondásáról.

„Lemondjak-e a vezérigazgatói posztról, vagy sem?” – így szólt a kérdés. A voksolás magyar idő szerint hétfőn dél körül zárult, összesen 17 és fél millió ember szavazott, és azt is tudni lehet már, hogy mi lett a végeredmény.

  • 57,5 százalék szavazott igennel,
  • miközben 42,5 százalék szavazott nemmel (a Twitter számszerűen nem írta ki a szavazatokat, de mindez majdnem 3 millió szavazónyi különbséget jelent). 

Tehát ha a milliárdos tartja a szavát, akkor hamarosan be kell jelentenie lemondását. Ezt azóta sokan követelték is tőle a Twitteren, miközben a támogatói közül sokan arra panaszkodnak, hogy eddig nem vették észre a szavazást, most pedig már nem tudnak voksolni. 

Akárhogy is, a felhasználók kíváncsian várják, hogy mit lép most Elon Musk, vagy ki lehet az utódja, ha tényleg lemond. Egyesek a Twitter alapítóját és a Musk-féle felvásárlás előtt, még egy éve távozott vezérigazgatóját, Jack Dorsey-t látnák szívesen a székben.

(Borítókép: Elon Musk a SpaceX központjában 2019. október 10-én. Fotó: Yichuan Cao / NurPhoto / Getty Images)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM