Szigorítják a strandszabályokat a különös hullám pusztítása után

2022.12.20. 07:10
Három ember meghalt, miután egy csapat strandolót elsodort egy furcsa hullám Dél-Afrikában. A helyi mentőszolgálat beszámolója szerint 17-en sérültek meg és több mint 100 embert kellett ellátniuk. A tartomány vezetője arra kérte az üzemeltetőt, hogy szigorítson a strandolókra vonatkozó szabályokon.

Szigorítják a strandszabályokat, miután három strandolót ölt meg egy „furcsa” hullám a dél-afrikai Durban tengerparti városban szombaton – közölte a helyi mentőszolgálat (EMS).

Egy furcsa hullámról érkezett bejelentés a mentőszolgálathoz, amely egy strandolókból álló csoportot sodort a mólóhoz

– írta Njabulo Dlungele szóvivő Twitteren vasárnap. A szóvivő beszámolója szerint három embert nyilvánítottak halottnak a helyszínen. Az elhunytak között van egy tinédzser fiú is.

A balesetben – amelyhez 35 mentőcsapat érkezett – 17 ember sérült meg és csaknem 100 embert kellett ellátniuk a mentőszolgálat munkatársainak. A strandot a hatóságok teljesen lezárták. 

A történtek részletei egyelőre még homályosak, azonban úgy vélik, hogy az emberek úszás közben egy szokatlan hullám miatt kerültek bajba, és tragikus módon megfulladtak

– közölte Facebook-oldalán a KwaZulu-Natali tartomány.

Kiszámíthatatlan időjárás 

A tartomány vezetője, Nomusa Dube-Ncube a tragédia teljes körű kivizsgálására szólított fel minden hatóságot és arra kérte a strand üzemeltetőjét, hogy tegye meg az összes biztonsági intézkedést ahhoz, hogy ne történjen többé ilyen, vagy ehhez hasonló eset. 

A látogatókat pedig arra kérte, hogy látogatáskor tartsák be a biztonsági szabályokat, és mérjék fel a kiszámíthatatlan időjárást, mielőtt a tengerpartra vagy a tengerbe mennek.

Durban a dél-afrikai és külföldi nyaralók kedvelt célpontja, a strandokat a nyaralási szezonban elárasztják a látogatók – írta a CNN