Hídgerendát szállító teherautót sodort el egy tehervonat

2022.12.22. 16:57
Egy hídgerendát szállító teherautó pótkocsijának ütközött egy tehervonat az Egyesült Államokban. Az esetről több járókelő is felvételt készített.

Kisiklott egy vonat a Tennessee állambeli Collegedale-ben, miután egy 41 méter hosszú beton hídgerendát szállító platós pótkocsinak ütközött.

A kedd délben történt ütközés következtében a teherautó platós pótkocsija, valamint egy mozdony és tíz vasúti kocsi is összeroncsolódott. A pillanatról, amikor a vonat nekicsapódik a pótkocsinak és a betongerendának, több felvétel is készült a járókelők által.

A helyi katasztrófavédelem szóvivőjének nyilatkozata szerint a teherautó vezetője az ütközés előtt a vasúti síneken állt, és arra várt, hogy a lámpa zöldre váltson, de amikor a vasúti átjáró sorompója kinyílt, a pótkocsi nem tudta elhagyni a vasúti síneket, és a vonat elütötte.

A Jalopnik azt írta, a balesetben két alkalmazott könnyebb sérüléseket szenvedett, őket helyi kórházakba szállították. A teherautó vezetője viszont nem sérült meg az ütközésben.