Elon Musk legutóbbi intézkedése után már otthonról viszik a vécépapírt a Twitter alkalmazottai

334X3YC-highres
2022.12.30. 19:56
Továbbra sem fényes minden Elon Musk hatalomátvételét követően a Twitter háza táján, ugyanis a techóriás néhány alkalmazottja elkezdte bevinni otthonról a vécépapírt az irodába, mivel a cég nem gondoskodik annak pótlásáról – miközben Elon Musk átfogó költségcsökkentési intézkedéseket hajt végre a vállalatnál.

Pontosan az oldalt felvásárló techmilliárdos egyik intézkedése okozza ugyanis a jelenlegi vécépapírhiányt a cégnél. Korábban a portások feladata volt, hogy az irodaházak minden szintjén legyen állandóan pótolva a guriga, azonban mivel Musk ebben a hónapban kirúgta a cég San Franciscó-i központjában dolgozó portásokat – akik fizetésemelést követeltek –, így nem maradt, aki elvégezze a feladatot.

Emiatt hatalmas a fejetlenség a Twitter irodáiban. A New York Post információi szerint a mellékhelyiségek piszkosak és büdösek, az irodából pedig elviteles ételek szaga és testszag árad a portások elbocsátása óta. Emiatt kezdték az alkalmazottak a felszerelések beszerzését maguk megoldani, miközben Musk két emeletre zsúfolta össze az alkalmazottakat, négy korábbi emelet megszüntetésével. 

A költségtudatos lépések közé tartozott Musk azon döntése is, hogy bezárja a Twitter egyik adatközpontját a kaliforniai Sacramentóban – annak ellenére, hogy egyes alkalmazottak aggodalmaik szerint ez ronthatja az oldal teljesítményét.

Elon Musk karácsony este azt írta a Twitteren, hogy az oldal továbbra is jól működik, „még azután is, hogy leválasztottam az egyik érzékenyebb szerverállványt”. Ennek ellenére széles körben nem működött az oldal december 29-én, bár ennek pontos oka továbbra sem tisztázott.

A jelentés szerint a Twitter nem fizetett bérleti díjat a San Franciscó-i irodáiban, és teljesen leállt a bérleti díj fizetése a seattle-i épületében, ahol már a kilakoltatással kell szembenézni. A cég takarítókat és néhány biztonsági őrt is elbocsátott az egyik New York-i épületében.

Összességében Musk állítólag 500 millió dollár nem munkával kapcsolatos kiadást próbál lefaragni a Twitter költségeiből – bár erősen kétséges, hogy ezt néhány guriga vécépapír kispórolása megoldaná...

(Borítókép: Elon Musk 2022. február 10-én. Fotó: Jim Watson / AFP)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM