Összeütközött két helikopter egy népszerű strandnál

2023.01.02. 11:41
Négyen meghaltak, hárman pedig súlyosan megsérültek, miután két helikopter összeütközött helyi idő szerint hétfő délután Ausztrália északkeleti parvidékén, Queensland állam egyik zsúfolt strandja közelében.

A közeli Sea World vízi élménypark vendégei „hatalmas robbanásról” számoltak be. Annastacia Palaszczuk queenslandi miniszterelnök „felfoghatatlan tragédiának” nevezte a szerencsétlenséget.

A queenslandi hatóságok, illetve szemtanúk beszámolói szerint az egyik helikopter fejjel lefelé landolt egy homokpadon, a balesetet észlelve a strandolók és a kiérkező rendőrök azonnal megkezdték a gép utasainak kimentését, elsősegélyben részesítve a sérülteket.

Az MTI beszámolója szerint a másik helikopter lezuhant, roncsai a rendőrség közleménye szerint egy nehezen megközelíthető területen szóródtak szét. Az ütközés következtében a helikopter utasai meghaltak. A queenslandi mentőszolgálat korábban azt közölte, hogy 13 ember sérült meg a balesetben.

A nyári vakáció csúcsidőszakában, a népszerű turistacélpontnak számító Gold Coast egyik északi strandján, Main Beachen bekövetkezett balesetről felvétel is készült.