Hatalmas tömegbaleset Kínában, teherautó rohant a tömeg közepébe

2023.01.08. 08:20 Módosítva: 2023.01.08. 08:20
Teherautó rohant bele egy krematórium mellett várakozó tömegbe vasárnap Kína délkeleti részén, a balesetben tizenkilenc ember meghalt, húszan megsérültek.

Helyi sajtójelentések szerint a tragédia helyi idő szerint röviddel szombat éjfél után történt a Csianghszi tartománybeli Taoling faluban.

Az Al Jazeera egy szemtanú vallomására hivatkozva arról ír, hogy a teherautó hirtelen hajtott bele a tömegbe. Először csak a gyülekezők hátsó részét kapta el, mielőtt elérte volna a krematórium előtt álló halottaskocsit.

A baleset okát vizsgálják. A krematórium épülete mellett összegyűlt emberek arra vártak, hogy másnap bejuthassanak az épületbe – írja az MTI.

A baleset hírének megjelenése után a Nancsang megyei rendőrség közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztatták az autósokat, hogy a ködös időjárás miatt rosszak lehetnek a látási viszonyok az utakon, éppen ezért fokozottan ügyeljenek, mert könnyen történhetnek balesetek.

Kínában gyakoriak a közúti balesetek a szigorú ellenőrzések hiánya miatt. December végén elképesztő karambol volt az országban, kétszáz autó ütközött egy hídon. A szerencsétlenségben egy ember meghalt. 

Kínában ismét pusztít a koronavírus

Bár hivatalosan nem közölnek Kínában adatokat arról, hogy a korlátozások egy hónappal ezelőtti feloldása óta naponta hány embert betegít meg a koronavírus, szemtanúk arról számolnak be, hogy a kórházak és a krematóriumok túltelítettek a kórokozó gyors terjedése miatt. Becslések szerint az utóbbi hetekben több tízezer ember halhatott meg a koronavírus-fertőzés szövődményei miatt.