Harry hercegéket is kitelepítik Kaliforniában

GettyImages-1246119925
2023.01.10. 07:48
Montecito város lakosai evakuálási utasítást kaptak, miután természeti csapás sújtotta a régiót, írja a BBC.

Az Egyesült Államokban található közösséget, amely számos híresség – köztük Harry herceg és Meghan Markle, Oprah Winfrey és Ellen DeGeneres – otthona, heves esőzések sújtották. A meteorológusok arra figyelmeztették az ott élőket, hogy a következő hetekben további nagy mennyiségű csapadékra kell számítaniuk.

Az özönvíz már 12 halálos áldozatot követelt, hétfő délután még mindig több mint 100 ezer ember volt áram nélkül.

A Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) szerint az államban élők mintegy 90 százalékára – körülbelül 34 millió emberre – vonatkozik a most elrendelt árvízvédelmi készültség.

A montecitói tűzoltóság hétfő délután kiadott rendelete a város azonnali elhagyására szólította fel a település és a közeli kanyonok lakóit.

A menekülni nem tudó lakosokat arra kérik, hogy menjenek otthonuk legfelső emeletére, vagy keressenek egy magaslatot, közölte Bill Brown, Santa Barbara megye seriffje. Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója azt mondta, hogy a régióra további megpróbáltatások várnak.

Egyelőre nem tisztázott, hogy Harry herceg, aki jelenleg most megjelent önéletrajzi könyvét népszerűsíti, vagy felesége és gyermekei, jelenleg Montecitóban tartózkodnak-e  írja a BBC.

(Borítókép: Mel Melcon / Los Angeles Times / Getty Images)