Börtönben marad Andrew Tate és testvére Romániában

2023-01-10T071825Z 625713454 RC2JNY9NST9Y RTRMADP 3 ROMANIA-HUMA
2023.01.11. 08:00

Andrew Tate-et azután fogták el Romániában, hogy a közösségi médiában kisebb háborúba kezdett Greta Thunberg környezetvédelmi aktivistával. Felvetődött az is, hogy a román rendőröknek egy pizzásdoboz segített az elfogásban, de az egyenruhások ezt azóta cáfolták.

Akárhogy is, annyi biztos, hogy kedden már a bíróságon tettek látogatást az előzetes letartóztatásban lévő Tate-fivérek, akiket emberkereskedelemmel foglalkozó szervezett bűnözői csoport létrehozásával, valamint nemi erőszak elkövetésével is gyanúsítanak. 

Az MTI szerint a testvérek a bíróságon szabadlábra helyezésüket kérték, de a bukaresti ítélőtábla

kedden késő este elutasította keresetüket.

Rajtuk kívül szintén előzetes letartóztatásban marad a két nő, akiket a Tate-fivérekkel együtt vettek őrizetbe és helyeztek előzetes letartóztatásba. Az egyik nő egy volt rendőr, a másik pedig Andrew Tate barátnője. Mindkettőjüket azzal gyanúsítják, hogy támogatták a szervezett bűnözői csoport létrehozását, amelynek tagjai fiatal lányokat szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek, amelyeket feltöltöttek az internetre, és ebből jelentős bevételük származott a Tate-fivéreknek.

A hatóságok eddig hat áldozatot azonosítottak az eljárásban.

Őket Bukarest mellett, Ilfov megyében tartották fogva.   

A testvérek küzdősportolóként lettek ismertek, kick-box versenyeken vettek részt, de az utóbbi időben főleg a közösségi médiában hívták fel magukra a figyelmet különböző videókkal, amelyekben rendszerint luxuskörnyezetben jelentek meg, drága autókat vezettek, és többször (saját bevallásuk szerint) hímsoviniszta tartalmakat osztottak meg, amiért ideiglenesen le is tiltották őket a közösségi platformokról.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Rendőrök kísérik Andrew és Tristan Tate-et Bukarestben 2023. január 10-én. Fotó: Octav Ganea / Inquam Pkotos / Reuters)