Súlyos dologgal vádolják a kultikus sorozat atyját

GettyImages-174366211
2023.01.13. 10:01
Volt barátnője ellen elkövetett testi sértéssel és személyes szabadság korlátozásával vádolja az ügyészség Justin Roilandet, a Rick és Morty című kultikus rajzfilmsorozat kitalálóját, aki az eredeti angol hang szerint a két főszereplő hangját is kölcsönzi – jelentette csütörtökön az NBC amerikai tévécsatorna.

Roiland az eljárás ideje alatt végig ártatlannak vallotta magát. Az eset, amely miatt még májusban emeltek vádat a filmes ellen, ami 2020 januárjában történt, de mindeddig nem kapott nagyobb nyilvánosságot.

Részletek nem ismertek és a feltételezett áldozat nevét sem tették közzé. Justin Roiland ügyvédje, és a Rick és Mortyt bemutató Cartoon Network egyelőre nem reagált az esettel kapcsolatos újságírói megkeresésekre. A tárgyalás napját egyelőre nem tűzték ki.

A sorozatban Rick Sanchez őrült tudós és unokája bonyolódik szürreális, horrorisztikus és tudományos fantasztikus kalandokba. A Rick és Mortyból eddig hat évad készült, és a Cartoon Network már a hetedik évadot is megrendelte, írja az MTI.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Justin Roiland 2013-ban. Fotó:  Michael Buckner / Getty Images Hungary)