18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Istentisztelet alatt robbant pokolgép egy kongói templomban

2023.01.15. 15:09
Pokolgép robbant vasárnap egy templomban a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén, többen meghaltak.

Legalább hatan meghaltak, és tizenöten megsebesültek, amikor házi készítésű pokolgép robbant a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén található Észak-Kivu tartomány egyik templomában vasárnap. A hadsereg iszlamista terroristákat tett felelőssé a merényletért.

Anthony Mualushay, a katonaság egyik szóvivője azt mondta, az istentisztelet alatt követték el a merényletet, amelyért a Szövetséges Demokratikus Erők (ADF) nevű ugandai iszlamista milíciát tette felelőssé. „A biztonsági erők urai a helyzetnek, a sebesülteket kórházba szállították” – tette hozzá a hadsereg közleményben.

Az ugandai határ melletti Kasindi térségében a kongói és az ugandai kormányerők már korábban műveleteket hajtottak végre az Iszlám Állam terrorszervezettel szövetséges ADF ellen, amelyet azzal vádolnak, hogy az utóbbi két évben több száz falusit mészárolt le a környéken. 

Az MTI beszámolója szerint a tartományban az ADF mellett az M23 nevű, többségében tuszikból álló felkelőcsoport is aktív.