Elfogták a londoni lövöldözés tettesét

2023.01.16. 06:44
Őrizetbe vették a szombati londoni lövöldözés gyanúsítottját. A Scotland Yard hétfő hajnali tájékoztatása szerint a 22 éves férfit a brit főváros északi részén, Barnet kerületben fogták el előző este.

A lövéseket a tettes egy mozgó járműből adta le Camden városrészben, a két legnagyobb londoni pályaudvar, a Euston és a King’s Cross-St. Pancras közötti utcában, egy katolikus templomnál, ahol éppen gyászszertartás zajlott.

A jármű elhajtott a helyszínről. A lövöldözésben hatan sérültek meg, köztük két gyermek.

A Scotland Yard hétfői tájékoztatásában megerősítette, hogy az incidens után egy 21, egy 41, egy 48 és egy 54 éves nőt nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, bár a 48 éves sebesült sérülései a vizsgálatok alapján maradandónak bizonyulhatnak.

Egy 12 éves lányt könnyebb lábsérülésekkel vittek kórházba, de őt ellátása után hazaengedték.

A lövöldözésben megsérült egy hétéves kislány is, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

A londoni rendőrség hétfői tájékoztatása ugyanakkor arra utal, hogy a kislány túljutott az életveszélyen, az ismertetés szerint jelenlegi állapota súlyos, de stabil – írja a The Guardian.

A Scotland Yard beszámolója szerint az elfogott fiatal férfit gyilkossági kísérlet gyanújával vették őrizetbe, miután autóját a rendőrök vasárnap este megállították.

A gyanúsított kilétét a rendőrség egyelőre nem fedte fel.