Felrobbant egy Mol-benzinkút üzemanyagtartálya Lengyelországban

2023.01.20. 21:40
Felrobbant egy benzinkút üzemanyagtartálya Lengyelországban. A balesetben egy ember életét vesztette, és többen megsérültek.

Robbanás történt péntek délután a lengyel–német határnál fekvő Zgorzelec városban, a Mol által nemrég átvett töltőállomáson. A balesetben egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek – közölte a lengyel média.

A TVP Info közszolgálati hírtelevízió esti adásában Daniel Mucha tűzoltó tisztségviselő elmondta: a robbanás az egyik föld alatti üzemanyagtartály karbantartása közben történt. Olyan erős volt, hogy a tartályban dolgozó technikus azonnal meghalt – tette hozzá.

A tartály mellett tartózkodó két munkatársát égési sérülésekkel kórházba szállították. Mindhárman a sziléziai Bytomban működő egyik cég alkalmazottai. A robbanás nem okozott tüzet. A helyszínen mentők és tűzoltók avatkoztak be. A baleset körülményeit a rendőrség és az ügyészség vizsgálja.

Agnieszka Gogul Zgorzelec járási rendőrségi szóvivő a TVP Infónak elmondta: építési hatósági ellenőrzés után döntenek a benzinkút további működési engedélyéről.

Még nem történt márkaváltás 

Az MTI azt írja, a balesetnek a médiahírekben megjelölt helyszínén a térképeken még egy lengyel Lotos töltőállomás szerepel. A Grupa Lotos céget nemrég a PKN Orlen lengyel energetikai nagyvállalat vette át. Később a PKN Orlen a PAP hírügynökséggel közölte: a benzinkút már a Mol tulajdonában van, de még nem történt ott márkaváltás.

A Mol december elején lezárta a PKN Orlennel és a Grupa Lotosszal kötött megállapodást, ezzel több mint 410 lengyelországi töltőállomást vásárolt meg. A PKN Orlen közleménye szerint a zgorzeleci benzinkút közéjük tartozik.