Pokolgépes robbantással fenyegetőztek egy Magyarország felett áthaladó repülőn

2023.01.22. 18:42
Pokolgépes fenyegetést kapott a Ryanair légitársaság Lengyelországból Athénba tartó egyik repülőgépe, de végül biztonságosan leszállt – közölte vasárnap a görög főváros nemzetközi repülőterének szóvivője az MTI szerint. A repülőgépet a Magyar Honvédség gépei kísérték egy ideig.

Elena Dimopulu, az athéni reptér szóvivője azt mondta: az utasok jól és biztonságban vannak, a rendőrség tűzszerészeti egységei pedig átkutatják az utasszállító fedélzetét és a csomagokat.  

A görög védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az észak-macedón határtól két F–16-os harci repülőgép kísérte a biztonságos leszállásig a fedélzetén több mint 190 emberrel közlekedő Boeing 738-ast,

amelyet a görög minisztérium szerint előzőleg a magyar légierő gépei is kísértek.

A Katowicéből Athénba tartó repülőgépet ért fenyegetésről további részleteket egyelőre nem közöltek, vagyis egyelőre nem derült ki az sem, hogy találtak-e robbanószert a gépen. 

Erről a gépről lehet szó

A FlightAware oldalán megtaláltuk a szóban forgó járatot,  amelyet a Ryanair lengyelországi leányvállalata, a Buzz működtet. A gép 14:22-kor szállt fel Katowicében, Athénban pedig 17:39-kor landolt. Az oldalon közzétett térképen az is látszik, hogy pontosan hol haladt el a gép Magyarország felett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport