Összeomlott egy ház Szíriában, legalább 13 ember meghalt

2023.01.22. 17:25
Legalább tizenhárom halálos áldozata volt egy házomlásnak a szíriai Aleppóban – közölték vasárnap helyi egészségügyi források.

Az MTI beszámolója szerint három ember életveszélyes sérüléseket szenvedett a tragédiában. A helyi lakosok szerint a szerencsétlenség oka az lehetett, hogy

az épület alapja beázott, illetve a közelben – egyelőre ismeretlen eredetű – robbanások történtek.

A mentőegységek a reggeli órákban még további áldozatok után kutattak, eddig egy 15 éves fiatalt sikerült élve kiemelniük a romok közül. Félő, hogy az áldozatok száma még emelkedhet.

A 2011 óta zajló szíriai polgárháború eseményeit nyomon követő, emigrációban működő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) úgy tudja, legalább harmincan éltek a főleg szíriai kurdok lakta Sejk Mahszúd városrészben található épületben. A kurdok közül sokan a 2018-as észak-szíriai török offenzíva miatt kerestek menedéket a városban.

Aleppó térségében az utóbbi hónapokban voltak bombázások is, amelyek miatt épületek dőltek össze. Ez történt szeptemberben is, amikor tizenegy ember, köztük három gyerek vesztette életét egy összeomlott emeletes ház romjai alatt.