2024. június 19. 15:00
Horvátország
Albánia
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 19. 18:00
Németország
Magyarország
StuttgartArena II. forduló
2024. június 19. 21:00
Skócia
Svájc

Ítéletidő van Japánban: akadozik a közlekedés

2023.01.25. 10:01
A heves havazás és a nagy hideg miatt több helyen is akadozott a közlekedés szerdán Japánban. Légi járatok százait törölték, egyes helyeken felfüggesztették a vonatközlekedést, legalább egy ember meghalt.

A vihar következtében egy ember meghalt. Két másik haláleset kapcsán vizsgálják, hogy összefüggésben állhatnak-e a viharral – közölte Macuno Hirokazu, a kormány főtitkára, szóvivője. A legtöbb hó az ország Japán-tenger felőli oldalán esett. Huszonnégy óra alatt, helyi idő szerint reggel 8 óráig a távol-keleti ország nyugati oldalán fekvő 

Maniva városában rekordmennyiségű, 93 centiméter hó hullott.

A belföldi légitársaságok – köztük az ANA és a Japan Airlines – több mint 300 járatot töröltek, a helyi média jelentése szerint Japán északi részén felfüggesztették vagy késleltették a gyorsvonati járatok közlekedését.

Az NHK közszolgálati televízió beszámolója szerint az ország középső részén egy autópályán a személygépkocsik és teherautók mintegy 10 kilométeres távolságon nem tudtak haladni a lehullott nagy mennyiségű hó miatt.

A nyugati Kiotóban mintegy háromezer ember rekedt két vasútállomáson,

miután a havazás és az erős szél miatt kedden fel kellett függeszteni a járatokat, néhány utas a földön kényszerült aludni a város főpályaudvarán.

Az MTI beszámolója szerint mások legalább 15 vonaton rekedtek az állomások között, egyes esetekben kedden késő estétől szerda hajnalig. Néhányan a hóban gyalogoltak, hogy eljussanak egy olyan állomásra, ahol menedéket tudtak biztosítani számukra.

Az előrejelzések szerint a zord időjárás csütörtökön is folytatódik.