Lezuhant egy katonai repülőgép a Fülöp-szigeteken

2023.01.25. 11:13
Lezuhant a Fülöp-szigeteki légierő egyik kiképző repülőgépe szerdán az ország északnyugati részén, a fedélzeten lévő két ember életét vesztette.

Az SF–260 típusú gép gyakorlórepülésen vett részt, amikor egy rizsföldre zuhant Bataan tartományban – közölte Maria Consuelo, az ország légierejének szóvivője, hozzátéve, hogy az ügyben vizsgálat indult, további intézkedésig pedig az összes SF–260 típusú gépet visszahívták.

A rendőrség részéről Edgardo Delos Santos nyomozó a sajtónak azt mondta, 

a holttesteket sikerült kiemelni a roncsok közül.

Eltűnt egy repülőgép az országban

A Fülöp-szigeteki hadsereg Ázsia egyik leginkább alulfinanszírozott fegyveres ereje, a vezetés évek óta igyekszik modernizálni a légierőt és a haditengerészetet. Eközben a kormányok évtizedek óta küzdenek az országban aktív iszlamista csoportokkal, és igyekeznek kiemelt figyelmet fordítani a vitatott hovatartozású Dél-kínai-tenger Manila által magának követelt szakaszára.

Kedden, fedélzetén hat emberrel eltűnt egy Cessna típusú repülőgép is az országban. A gép alig pár perccel a felszállás után vesztette el a kapcsolatot a földi irányítással az északi Isabela tartományban.

A polgári repülési hatóság azt közölte, a kutatást szerdán is folytatják, a légierő azonban máris bejelentette, hogy a rossz időjárási viszonyok miatt nem tudnak helikoptereket küldeni a térségbe.