Több halottja is van az ítéletidőnek Japánban

2023.01.26. 14:41
Több halálos áldozata van a kíméletlen téli időjárásnak Japánban, csütörtök reggelre viszont enyhült a havazás, és lassan megindult a forgalom a korábban a hó miatt lezárt autópályán is.

Helyi idő szerint csütörtök délután legkevesebb öt emberről lehetett tudni, aki életét vesztette az előző nap kezdődött heves havazásban és fagyban. A szigetország több pontján is rekordalacsony, mínusz 12 Celsius-fokos hőmérsékletet mértek, miután szerda reggel a helyi sajtó 93 centiméteres hóvastagságról számolt be. 

A nyugati Kiotó és Siga prefektúrában több ezer ember volt kénytelen vasútállomáson vagy valamelyik pályán rekedt vonaton éjszakázni. A Sigából kivezető autópályán 34 kilométer hosszú sor torlódott fel, ezért az út egy szakaszát szerda este lezárták. Az autópálya karbantartói a helyszíni beszámolók szerint szerda éjjel vizet és élelmet osztottak a járművekben rekedt embereknek.

A térdig érő hó nagy részét csütörtök reggelre eltakarították, és lassan megindult a forgalom az autópályán. A havazás miatt repülőjáratok százait törölték. A zord időjárás a Japánnal szomszédos Dél-Koreát is elérte. A fővárosban leesett hó reggelre sípályává varázsolta az úttesteket, az autóforgalom így Szöulban is megbénult, noha károkról vagy sérülésekről egyelőre nem tudni.