2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Három repülőgép zuhant le Indiában, vizsgálják az okokat

2023.01.28. 08:41
Az Indiai Légierő két vadászgépe – egy Szu–30-as és egy Mirage 2000-es – lezuhant Madhja Pradesban egy kiképzési gyakorlat közben – közölték szombaton tisztviselők.

A Szu–30-asban két pilóta tartózkodott, míg a Mirage 2000-ben egy – közölték a helyi védelmi tisztviselők. A két pilóta állítólag biztonságban van, miután sikerült katapultálniuk.

A harmadik pilóta keresése és mentése folyamatban van.

Mindkét vadászgép a gválijari légibázisról szállt fel – tájékoztattak a hatóságok.

A helyszínen készült videókon, amelyeket a Morena városában élő helyiek készítettek, a földön lévő repülőgépek roncsai láthatók.

Az IAF vizsgálóbizottságot indított annak megállapítására, hogy történt-e légközti ütközés vagy sem

– nyilatkozták az illetékesek az NDTV-nek.

A hírt egyébként később Rajnath Singh védelmi miniszter, az indiai légierő főnöke is megerősítette. Shivraj Singh Chauhan, Madhja Prades vezetője Twitter-bejegyzésben közölte:

Utasítottam a helyi közigazgatást, hogy működjenek együtt a légierővel a gyors mentési és segélyezési munkálatokban. Imádkozom Istenhez, hogy a repülőgépek pilótái biztonságban legyenek.

Eközben a 100 kilométerre fekvő Bharatpurból egy másik repülőgép lezuhanását is jelentették, de a hatóságok egyelőre nem közölték, hogy van-e köztük összefüggés. A repülőgép egy nyílt mezőn zuhant le a város Uchain nevű területén.