Több százan megsérültek az iráni földrengésben, emelkedik a halottak száma

2023.01.29. 08:38
Egy tragikus incidens során szombaton az iráni Nyugat-Azarbajdzsán tartományban lévő Koj városában legalább 7 ember meghalt, és több mint 440-en megsérültek – írja az Assam Tribune.

A közepesnél erősebb, 5,6-es magnitúdójú földrengés rázta meg szombaton a török–iráni határ vidékét, az iráni Koj városban több ház megrongálódott – közölte az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Intézet (EMSC) és az iráni média.

Az IRNA iráni hírügynökség szerint a rengés meglehetősen erős volt, és a nyugat-azerbajdzsáni tartomány számos területén érezhető volt, és több városban, köztük a szomszédos Kelet-Azerbajdzsán tartományi fővárosában, Tabrizban is érezték.

A rengés epicentruma az iráni Nyugat-Azerbajdzsán tartomány székhelye közelében volt tíz kilométeres mélységben. Koj városban viszonylag nagy pusztítást okozott a földmozgás az iráni katasztrófavédelem szóvivője szerint.

Az állami média jelentése szerint mentőegységek siettek az érintett térségbe, készültségbe helyezték a kórházakat – jelentette az MTI.