Albínó aligátort mentettek ki egy repülőtéri poggyászból

2023.01.30. 13:56
Repülőtéri poggyászból mentettek ki egy albínó aligátort a müncheni repülőtéren, a hüllőmentők hétfői közleménye szerint az állat azóta egy állatkertben talált otthonra.

A vámosok szeptemberben, a poggyászok röntgenvizsgálata alkalmával bukkantak az albínó aligátorra egy utas bőröndjében, 

az állat fóliába volt csomagolva.

Az akkor mintegy egyméteres fiatal állat alig kapott levegőt. Amint kiszabadították, azonnal hüllőmenhelyre a vitték, mert nagyon rossz állapotban volt.

A friss közlemény szerint gyógyulása után, január közepén a német szövetségi természetvédelmi hivatal (BfN) a hüllőt Észak-Rajna-Vesztfália egy állatkertjébe, a rheinbergi TerraZoóba vitte. Az Opheliának elnevezett állat azóta hozzászokott új környezetéhez.

Az állatot egy üzletember rejtette el a bőröndjében. A vámhatóság szerint Ázsiában akár 75 ezer euró (29 millió forint) is lehet a ritka aligátor ára – írja az MTI.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.