Házkutatást tart az FBI Joe Biden nyaralójában

GettyImages-1456008302
2023.02.01. 16:19
Az FBI szerdán házkutatást tart Joe Biden elnök nyaralójában a Delaware állambeli Rehoboth Beachen. Ez a kezdete a titkos iratok kezeléséről szóló különleges ügyészi vizsgálatnak.

„A mai napon az elnök teljes támogatásával és együttműködésével az igazságügyi minisztérium előre bejelentett házkutatást tart Joe Biden a Delaware állambeli Rehobothban lévő otthonában” − írta közleményében Biden ügyvédje, Bob Bauer.

Az igazságügyi minisztérium szokásos eljárása szerint az operatív biztonság és integritás érdekében a nyilvánosság előzetes értesítése nélkül kívánta elvégezni ezt a munkát, mi pedig együtt működtünk velük. A mai házkutatás egy újabb lépése a minisztérium alapos vizsgálatának, amelyet továbbra is teljes mértékben támogatunk és segítünk. A mai házkutatás után több információval fogunk rendelkezni

− mondta Bauer. 

A CNN tengerparti településen tartózkodó tudósítói azt látták, hogy délelőtt fekete autók érkeztek a házhoz. 

Ez a harmadik ismert eset, hogy szövetségi ügynökök Bidenhez köthető ingatlanokban tartanak házkutatást.

Az FBI korábban a Delaware állambeli Wilmingtonban kutatta át Biden otthonát, ahol az ügyvédje szerint több olyan dossziét találtak, amelyek titkosított anyagokat tartalmaztak. Ez január 20-án történt.

Egy magát megnevezni nem kívánó forrás az NBC-nek azt mondta, a házkutatáshoz nem volt szükség parancsra, az közös beleegyezéssel történt.

Biden wilmingtoni otthonában és egy washingtoni think-tank korábban az elnök által használt irodájában titkos jelzéssel ellátott dokumentumokat találtak, de a Fehér Ház közlése szerint a tengerparti nyaralóban eddig nem találtak titkos dokumentumokat.

(Borítókép: Joe Biden 2023. január 12-én. Fotó: Kevin Dietsch / Getty Images)  • Tippek
  • Árfolyam