Lemond az önéletrajzi adatait meghamisító amerikai képviselő

2023.02.01. 05:55 Módosítva: 2023.02.01. 07:08
Lemond bizottsági tagságairól az amerikai képviselőházban a múltjával kapcsolatos botrányba keveredett George Santos képviselő.

A politikus ezt a republikánus képviselők keddi, zárt ajtók mögötti tanácskozásán jelentette be. George Santos közölte, hogy nem foglalja el helyét az alsóház kisvállalkozási és tudományos bizottságában.

Kevin McCarthy, a képviselőház elnöke az elmúlt hetekben számos kérdést kapott azzal kapcsolatban, hogy engedélyezi-e a botrányba keveredett politikus szakbizottsági kinevezéseit, amelyekre azzal válaszolt, hogy mint megválasztott képviselőnek, Santosnak joga van a testületi tagságokhoz. Azt ugyanakkor a házelnök hozzátette, hogy amennyiben a képviselőház etikai bizottságának jelenleg is zajló vizsgálata azt állapítja meg, hogy az érintett politikus törvénytelenséget követett el, akkor intézkedik a törvényhozásból való eltávolításáról.

George Santos New York-i republikánus képviselőről nem sokkal az új összetételű szövetségi törvényhozás megalakulása előtt, december végén derült ki, hogy a választási kampányban hamisan nyilatkozott iskolai végzettségéről, korábbi munkahelyeiről, és valótlanul állította magáról, hogy zsidó felmenőkkel rendelkezik.  • Tippek
  • Árfolyam