Véget ért a hajtóvadászat, elkapták a keresett magyar bűnözőt

2023.02.06. 08:24

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást B. József monori lakossal és társaival szemben. A bűnbanda a gyanú szerint 2017 óta Németországba szervezett ki prostituáltakat.

A nehéz sorban lévő lányokat addig dolgoztatták a berlini utcákon, amíg a számukra meghatározott összeget meg nem keresték. A napi bevételüket aztán vagy részben, vagy egészben elvették tőlük. A sértetteket folyamatosan lelki terrorban tartották, és meg is verték őket. Utcai ellenőrzésük, felügyeletük és elszámoltatásuk P. Csabára hárult.

A négy elkövető közül hármat összehangolt nemzetközi akcióban 2022 szeptemberében sikerült elfogni: B. Józsefet Budapesten, L. Zsoltot és C. Ildikót pedig Berlinben kapták el a rendőrök. P. Csaba akkor megmenekült, a razzia idején ugyanis nem a németországi lakcímén tartózkodott.

Miután olyan információk jutottak a KR NNI nyomozóinak birtokába, hogy a gyanúsított Írországba menekült, a belföldi mellett európai és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak ellene. A hajtóvadászatba Írország központi célkörözési egységét is bevonták. Az ír társhatóságok aztán 2023. január 31-én fogták el Courtmacsherryben P. Csabát, aki megdöbbent, amikor rajtaütöttek, nem számított arra, hogy a nyomára bukkannak, írja a police.hu.

P. Csaba kiadatásáról a későbbiekben döntenek az ír hatóságok. A banda további három tagja jelenleg letartóztatásban van Budapesten.

„Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”