Jégszobrokat fotóztak a Balatonnál

2023.02.08. 17:46
A héten jegesedésnek indult a Balaton, a fagyos víz a növényekre, tárgyakra is kicsapódott. Magyarországon a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fokig vagy az alá is eshet a hőmérséklet.

Nemrég számoltunk be arról, hogy jegesedik a Balaton a déli parton, ahol mínusz 8, mínusz 9 fokot regisztráltak kedd reggel. A látvány magáért beszél: a gyönyörű, jeges formákat érdemes megcsodálni a magyar tengeren. Ugyan a hét végéig kitart a hideg,

a Balatonon továbbra sem lesz lehetőség korcsolyázni.

Az Időkép azt írja, a Balaton fagyos vize azóta kicsapódott a parti növényekre, tárgyakra is, gyönyörű jégvilág alakult ki a tó mentén.

Sőt olyan vastag már a jégréteg a padokon, a korlátokon és a növényeken, hogy még akkor sem olvad el, ha nappal fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet.

Mint megírtuk, az elmúlt napok hideg időjárása lehetővé tette, hogy február 8-án a visegrádi Nagyvillám Sípálya is megnyissa kapuit a síelésre vágyók előtt. Szerda este az 1/A és a bébipálya lesz látogatható, csütörtökön pedig újabb pályarészt nyitnak meg. A Nagyvillám Sípályával együtt ötre duzzad a Magyarországon üzemben lévő síterepek száma.

zsombor94-jegesbalaton420.jpg-2023-02-07-22-05-09
Fotó: Györkő Zsombor / Időkép

A vörös kód is életbe lépett

A hideg időjárás miatt három régióban léptetik életbe az úgynevezett vörös kódot az ország területén, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása – közölte kedden Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

MAGYARORSZÁGON A KÖVETKEZŐ NAPOKBAN ÉJSZAKÁNKÉNT MÍNUSZ 10 FOKIG VAGY AZ ALÁ IS ESHET A HŐMÉRSÉKLET.

Csütörtökön országszerte derült, napos idő várható, felhőt csak elvétve láthatunk az égen. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. A hajnal ismét erősen fagyos lesz (akár mínusz 14 fok), délután 1–6 fokra számíthatunk.  • Hírek
  • Hírek