18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egy tanárt lelőtt, egy másikat pedig majdnem megfojtott a hatéves kisfiú

GettyImages-1246686493
2023.02.08. 14:18
Egy hatéves virginiai fiú, aki lelőtte és súlyosan megsebesítette első osztályos tanárát az általános iskolában, folyamatosan szidalmazta a pedagógusokat, övével verte diáktársait, és egyszer egy másik tanárt fojtogatott – áll a sebesült tanár ügyvédje által benyújtott jogi közleményben.

Az incidensekről Diane Toscano, Abby Zwerner tanárnő ügyvédje számolt be, hozzátéve, hogy ügyfele perelni szándékozik a Newport News-i iskolai körzetet. A keresetlevél, amelyhez az Associated Press közérdekű adatigénylés útján jutott hozzá, pontos képet fest a fiú korábbi viselkedési problémáiról a Richneck Általános Iskolában.

Két nappal a lövöldözés előtt a fiú állítólag földhöz vágta Zwerner mobiltelefonját, és összetörte. A diák egynapos felfüggesztést kapott, de amikor másnap visszatért Zwerner osztályába, előhúzott a zsebéből egy 9 milliméteres pisztolyt, amelyet az édesanyjától csent el, és lelőtte a nőt, miközben az asztalnál ült – olvasható a közleményben.

Megtöltött fegyverrel a zsebében ücsörgött a diák

„Kész csoda, hogy nem sérült meg több ember. A lövöldöző az egész szünetet úgy töltötte, hogy a zsebében ott lapult egy megtöltött fegyver, miközben rengeteg diák játszott körülötte” – írta Toscano a közleményében.

A perlési szándékról szóló értesítésben szereplő részleteket, köztük azt az állítást, hogy a fiú megpróbált megfojtani egy másik tanárt, először a Newport News-i Daily Press közölte. A fojtogatási incidenst az érintett pedagógus megerősítette.

Elmondása szerint 2021-ben a fiú mögé lépett az osztály szeme láttára, alkarját a nyaka elé szorította, és erősen hátra és lefelé húzta. Azt is mondta, hogy amikor már nehezen kapott levegőt, a tanársegéd ráncigálta le róla a támadót.

A tanár névtelenséget kért, mert fél az iskolakörzet esetleges megtorlásától. Jelezte, hogy jelentette az esetet az iskola vezetőségének, de nem kapott olyan támogató választ, mint amiben reménykedett.

A fiút később áthelyezték egy másik iskolába. A lövöldözőt letartóztatták, és 2023. január 13-án egy egészségügyi intézménybe szállították, ahol nem részletezett ellátásban részesül – írja az AP.

(Borítókép: Kristen Zeis for The Washington Post / Getty Images)