18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Amszterdam betiltja a kannabiszt a vörös lámpás negyedben

GettyImages-1448214760 (1)
2023.02.10. 10:16
Hamarosan tilos lesz kannabiszt szívni az utcán Amszterdam vörös lámpás negyedében a város által ismertetett új szabályozás értelmében.

Az új törvény május közepétől lép életbe, és célja, hogy javítsák a lakosok életminőségét, ugyanis az ott élők már régóta panaszkodnak, hogy zavarják őket a turisták. Emellett a szexmunkásoknak is be kell zárniuk hajnali 3-kor a helyiségeiket – írja a BBC.

A helyi média arról számolt be, hogy szinte minden önkormányzati képviselő támogatta a lakosok zavarásának csökkentése érdekében hozott intézkedéseket. 

A városi tanács csütörtökön azt is bejelentette, hogy az éttermeknek és bároknak pénteken és szombaton hajnali 2 órakor be kell zárniuk, és hajnali 1 óra után nem engednek be új látogatókat az óvárosi negyedbe.

Jelenleg csütörtöktől vasárnapig 16 óra után tilos az alkohol árusítása a vörös lámpás negyedben lévő üzletekben, italboltokban és kávézókban. Most a tanács arra fogja kérni az árusokat, hogy ebben az időszakban távolítsák el az alkoholt a kirakatokból, vagy rejtsék el azokat. Amszterdamban a legtöbb közterületen egyébként is tilos alkoholt fogyasztani.

A holland főváros jól ismert a kannabiszt árusító kávézóiról, és évente turisták milliói látogatnak emiatt a térségbe. A helyiek azonban arra panaszkodnak, hogy ezek az üzletek vonzzák az utcai dílereket, és hogy a drog- és alkoholfogyasztás miatt egyre több a bűnöző a városban.

Bár a kábítószerek eladása vagy birtoklása illegális, Hollandia szigorú feltételek mellett lehetővé teszi a kávézók számára a kannabisz árusítását. Az egyik ilyen feltétel az, hogy a boltok nem okozhatnak a közelben lakóknak kellemetlenséget.

(Borítókép:  Stefano Guidi  / Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport